Siirry sisältöön
Background

Kehitämme verkkopalvelua ja lisäämme uutta ihmiskeskeistä sisältöä jatkuvasti. Vieraile verkkopalvelussa säännöllisesti jos haluat oppia lisää uusimmista ihmiskeskeisistä aiheista.

Elämäntapahtumat

Elämä on tapahtumia

Elämäntapahtumat ovat tilanteita, joissa ihmisen elämässä tapahtuu siirtymä johonkin uuteen. Käytännössä jokaisella meistä on jatkuvasti käynnissä joukko pienempiä ja suurempia elämäntapahtumia. Eri elämäntapahtumat eivät välttämättä ole kovin tarkkarajaisia eivätkä ole usein ole aivan samanlaisia kahdella yksilöllä. Elämäntapahtumiin liittyy usein velvollisuuksia viranomaista kohtaan sekä palveluita, joiden pariin ihminen voi vapaaehtoisesti hakeutua. Näiden palveluiden tarkoitus on yleensä helpottaa elämäntapahtumaa tai auttaa ihmistä voimaan siinä niin hyvin kuin mahdollista.

Elämä on tapahtumia

Kuvituskuva läheisen kuolemasta, sureva perhe.

Läheisen kuolema

Kuvituskuva joka kuvastaa avioliittoa, sormus laitetaan sormeen.

Avioliitto

Kuvituskuva, joka kuvastaa muuttoa, kuorma-auto ja laatikoita.

Muutto

Kuvituskuva, jossa henkilöt pitävät vastasyntynyttä vauvaa sylissään.

Lapsen syntymä

Ehdota elämäntapahtumaa

Elämäntapahtumiin ja liiketoimintatapahtumiin liittyvien palvelukokonaisuuksien digitalisoinnilla tavoitellaan sitä, että julkisia palveluita kehitetään ja tuotetaan jatkossa aiempaa kokonaisvaltaisemmin huomioiden ihmisten ja yritysten erilaiset tarpeet ja tilanteet.

Elämäntapahtumalla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilön elämässä tapahtuu sellainen muutos, joka edellyttää asiointia useiden viranomaisten kanssa, erilaisia palveluita käyttäen. Esimerkki tällaisesta tilanteesta voisi olla opiskeluun, yrityksen perustamiseen tai lapsen syntymään liittyvä asiointi.

Valtiovarainministeriö pyytää organisaatioita tuomaan esiin tärkeitä elämäntapahtumia ja liiketoimintatapahtumia, jotka olisi hyvä digitalisoida ja soveltuvilta osin automatisoida.

Osallistavalla ehdotuskierroksella haluamme kartoittaa jo olemassa olevia elämäntapahtumiin ja liiketoimintatapahtumiin liittyviä palvelukokonaisuuksia, koota laaja-alaisesti tietoa eri organisaatioiden prioriteeteista ja elämäntapahtumalähtöisen digitalisaation edistämiseksi tehdystä valmistelutyöstä.

Ehdotuksia voi jättää 31.1.2023 mennessä: